Kto lepšie ako sám objaviteľ čaju – Božský Oráč (čín. Shen Nong), by mohol reprezentovať takú mnohorozmernosť akú vlastní práve čaj. V celých jeho skoro 5000 ročných dejinách prenikol azda každým aspektom ľudskej kultúry a zaujal miesto najrozšírenejšieho nápoja na svete, hneď po samotnej vode samozrejme. V priestore tohoto internetového obchodu, by sme chceli okrem samotného čaju a čajového príslušenstva ponúkať aj iné rozmery v rámci ktorých, sa dá čajová kultúra vnímať a konať...


POKRAČOVANIE

2006 Fo Guo Yan Rou Gui Lao Cha (佛國岩肉桂老茶)
    2006 Fo Guo Yan Rou Gui Lao Cha (佛國岩肉桂老茶) 2006 Fo Guo Yan Rou Gui Lao Cha (佛國岩肉桂老茶) 2006 Fo Guo Yan Rou Gui Lao Cha (佛國岩肉桂老茶)

2006 Fo Guo Yan Rou Gui Lao Cha (佛國岩肉桂老茶)

18,50€
Množstvo:
-
+
* HMOTNOSŤ:
Odporúčame dokúpiť (2)

Archívny, doslova „starý“ (čín. Lao), polozelený čaj z hôr Wuyi na severe provincie Fujian. Pochádza z kultivaru Rou Gui - „Škoricovník“ pestovaného v oblasti Budhovej skaly (čín. Fo Guo Yan), ktorá je vďaka svojim unikátnym podmienam (fran. Terroir) centrom a tradičným miestom pestovania a dorábania slávnych „skalných“ oolongov (čín. Yan Cha). Koncom apríla roku 2006 pozbieraný a následne dva krát prepekaný (posledné pečenie 2011) je tento Wu Long pekným príkladom starších tradične spracovaných čajov z Wu Yi. Ako už názov napovedá čaj sa vyznačuje arómou pripomínajúcou škoricu (čín Rou Gui Xiang) a v dôsledku kvalitného vyzretia aj veľmi uzemnenou čajovou silou (čín. Cha Qi). V tradičnej čínskej medicíne sú takéto čaje cennené pre balhodárne účinky na žalúdok, slezinu a celú tráviacu sústavu. Správne podmienky vyzrievania vyžadujú tmu, absenciu kyslíka a vlhkosti a aj preto sa pravidelným prepekaním takto konzervujú.

Produkcia: koniec apríla 2006

Oblasť: Wuyishan, Nanping, Fujian, Čína

Napísať recenziu

Vaše meno:


Vaša recenzia: Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: -           +

Opište kód z obrázku: